05 May, 2007

Afscheid van Cai en Mika en met Nomad en Igor wandelen in Jelsum...

Gisteren hebben de pups heerlijk gespeeld en geravot en hebben we niets bijzonders gedaan, omdat het de laatste dag was, dat de vier broers konden spelen en stoeien met elkaar. Bovendien moesten de mappen klaar en de puppypakketten. Wel hebben ze 's avonds alle vier gebiologeerd gekeken naar de koeien in het weiland naast onze boerderij. Zoiets hadden ze nog nooit gezien, want ze waren er helemaal door geobsedeerd en hebben lang en intensief geobserveerd. Vanmorgen vroeg om een uur of 9 meldden de baasjes van Cai zich al. Nog even geprobeerd om een foto van Cai in stand te maken, maar is niet helemaal gelukt. Hij vond het niet echt een leuk idee van Maya, gezien zijn staartje, die ik even op zijn ruggetje moest leggen. Nadat er nog wat belangrijke zaakjes waren doorgenomen, was de tijd gekomen om afscheid te gaan nemen van Cai. Gelukkig zien we Cai in ieder geval op 3 juni weer, net als alle andere reutjes, omdat iedereen naar de Samojedendag in Utrecht zal gaan. Geweldig!!!Nadat ik nog wat solofotootjes van Mika in ons boterbloemenweilandje had gemaakt, kwamen de baasjes van Mika om een uur of 12.



Alles doornemen en vertellen en toen we van Mika afscheid hadden genomen en van zijn kersverse baasjes, moesten we stiekum in de deel, toch een traantje laten. Gelukkig hebben we Igor en Nomad nog en hier zijn we op de namiddag mee naar Jelsum geweest. Met de auto naar ons oude huis en natuurlijk even in de tuin laten snuffelen en vervolgens hebben we een klein eindje gelopen en ook sommige stukjes hebben we Nomad en Igor getild, omdat het anders te ver zou zijn. Onderweg kwamen we veel hondjes tegen. Eerst een kruising Fryske stabij / Border Collie. Dit puppietje van zo'n 12 weken oud was echter erg bang voor ons tweetal, terwijl Nomad en Igor heel graag met dit hondje genaamd Tosca wilden spelen, maar Tosca was zo bang en wist niet hoe laag hij zich bij de grond moest maken en hoe laag hij zijn staartje moest gaan dragen. Even verderop, ontmoetten ze een Jack Russell en een ander rashondje, waarvan ik de naam niet weet. Deze kwamen de Jelsummer Terp afstormen, toen ze Nomad en Igor zagen. Ze waren sneller dan hun baas. Wij wisten niet of dit sociale hondjes waren, maar gelukkig werd er alleen gesnuffeld. We zijn even bij Dekemastate geweest, want ik was nog niet in een park geweest. Helaas was Dekemastate gesloten en heeft Bauke dus maar wat fotootjes bij het hek gemaakt. Met de auto weer terug en daarna heel erg moe in slaap vallen.........gewoon tussen de grote honden in, in de kamer / keuken. Ze horen er nu al helemaal bij. Vandaar dat het morgen ook zeker tijd is voor Nomad en Igor om een nieuw territorium en een nieuwe roedel op te gaan zoeken.









1 comment:

willy said...

Mika heeft deze indrukwekkende dag met vlag en wimpel doorstaan. Heeft lekker gespeeld en gewandeld en na een paar hazenslaapjes lijkt nu de vermoeidheid het te winnen en ligt hij heerlijk onspannen te slapen. En morgen.... een nieuwe dag. Nogmaals heel erg bedankt voor jullie goede zorgen, want jullie hebben het fantastisch gedaan. Samen met de Sammen want natuurlijk mogen we die niet vergeten te noemen.